De Friezen

De Friezen veroveren Nederland. Het boek is toe aan de negende druk (juli 2023). Lees hier meer.

‘Langzaam, lyrisch en beeldend beschrijft Flip van Doorn de schoonheid van stad en land.’ ★★★★☆ – De Volkskrant

De Volkskrant, dagblad Trouw, Met het Oog op Morgen, Nieuwsweekend, de Leeuwarder Courant, Het Friesch Dagblad en andere kranten en radiostations: allemaal besteedden ze uitgebreid aandacht aan De Friezen. Lees en luister hier terug wat de media te melden hadden.

Blog – De Ronde van België

Na de Friezen gaat Flip van Doorn zich verdiepen in de Belgen en hun geschiedenis. Op de fiets trekt hij er de komende de tijd op uit, zijn Ronde van België bestaat uit een proloog en zeven etappes. Aan de hand van ontmoetingen, gesprekken en wielerverhalen schetst hij een portret van een surrealistisch land. Volg hier zijn blog.

Boekpresentatie

Bij de boekpresentatie van De Friezen in Tresoar in Leeuwarden nam kunstenaar en activist Claudy Jongstra het eerste exemplaar in ontvangst.

Boekhandelaar Ronnie Terpstra van Van der Velde Boeken in Leeuwarden (en bekend van het boekenpanel van De Wereld Draait Door) besprak De Friezen. Kijk hier terug wat hij over het boek zei.

Foto: Siem Akkerman I Fotografie

Bonusmateriaal

Toen de definitieve versie van De Friezen naar de drukker ging, bleef op mijn bureau een stapeltje materiaal liggen dat was gesneuveld in de eindredactie. Er paste niet nog meer binnen de kaft. Af en toe plaats ik op deze site een fragment dat het boek niet haalde, maar dat ik ook niet onaangeroerd wil laten liggen. Zie het als de toegift na een concert, een kleine buiging naar de lezers.

(klik op een titel en je krijgt een pdf, gratis en zonder aanmelden of registreren)

  1. Het proces
  2. De Grote Sint-Bernardpas
  3. Dwalen door Dokkum – 3b. Master Rintjema (artikel uit De Sneuper)
  4. De Alexanderkerk van Rinsumageest (deel 1)
  5. De Alexanderkerk van Rinsumageest (deel 2)
  6. Janum
  7. Reaklif
  8. De Friezenkerk (deel 1)
  9. De Friezenkerk (deel 2)