Boerenboodschappen

De kweeperen zijn nog niet rijp, net zo min als de mispels. Maar snijbiet is er volop en hetzelfde geldt voor augurk en knoflook. Bij Franken Fruit in Bergen op Zoom zijn niet alleen appels, peren, pruimen of kersen te koop, maar ook minder alledaagse vruchten en groenten. Zo is er de patisson, familie van de courgette. En wie langskomt, mag zelf de producten van het land halen.

BoerenboodschappenFranken Fruit is een van de 51 adressen aan de Boerenboodschappenroute over de Brabantse Wal. Met behulp van de routekaart is het heel makkelijk zelf een route samen te stellen langs boerenbedrijven die aan huis verkopen. De kaart is gratis verkrijgbaar bij VVV’s in de regio en bij de deelnemende boeren. Op 24 augustus staat in Trouw een uitgebreid artikel, inclusief Boerenfietsroute.

Routebeschrijving:

Deze route is een suggestie en maakt gebruik van het knooppuntennetwerk. Start bij station Bergen op Zoom , dan via de centrumroute naar knooppunt 12-11-61-62-centrum Lepelstraat-60-58-53-50-51-Zeelandweg-Centrum Steenbergen-43-57-63-10-13-14-15-18 en terug naar station Bergen op Zoom. Afkorten kan van knooppunt 62 naar knooppunt 10.

De gps-track van de route vind je hier (klikken met de rechtermuisknop en dan opslaan).

 

 

 

 

 

 

Flip Van Doorn

Flip notuleert.